RESTO

SAMKin viestintä- ja markkinointi-suunnittelija, Taru Hyrkäs

Haastattelussa Taru Hyrkäs. 

 

Taru valmistui SAMKin kautta restonomiksi vuonna 2021. Hän on myös tehnyt töitä kokkina, tarjoilijana ja ravintolapäällikkönä, sekä ollut erilaisissa sesonkitöissä. Valmistumisen jälkeen Taru teki töitä hetken aikaa Levillä, jonka jälkeen hän pääsi SAMKille töihin viestintä- ja markkinointisuunnittelijaksi.

 

Haastattelukysymykset koskevat restonomiopiskelua, Porin restonomiopiskelijoiden ainejärjestöä PoRestoa, Vuoden 2022 matkailun alumni palkintoa sekä itse RESTO-kisoja!

Mikä sai sinut hakemaan restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakouluun?

 

Hain ensimmäisen kerran restonomiksi SAMKiin jo vuonna 2015 kun valmistuin lukiosta. Hain samaan aikaan myös amikseen hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoon kokiksi. Silloin ei (näin jälkikäteen ajateltuna onneksi) auennut paikka korkeakoulussa, vaan lähdin suorittamaan kokin perustutkinnon. Samalla tein muutamassa eri paikassa keikkatöitä, ja mietin, että pitäisikö sitä oikeasti opiskella vielä se korkeakoulututkinto.

 

Olen aina ollut ’’tekemällä opii’’-tyylinen ihminen, ja minulla on ollut aina halu edetä uralla johtamistehtäviin asti ja ajattelin, että restonomikoulutus avaisi ehkä näitä mahdollisuuksia, joten olihan se haettava opiskelemaan restonomiksi. SAMK oli minulle helppo valinta, sillä porilaisena tämä ei edellyttänyt muuttoa ja pystyin jatkamaan koulun ohella töitäni.

 

Olet PoReston perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. Lyhyt esittely mikä on Poresto ja mistä lähti ajatus Poreston luomiseen?

 

PoResto on Porin restonomiopiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Satakunnassa restonomien toimintaa ja vahvistaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden avulla, samalla lisäten restonomien tunnettuutta.

 

Idea PoReston perustamiseen lähti ihan silkasta kateudesta, kun tuntui, että kaikki muut alat ovat SAMKissa edustettuina, mutta restonomit ovat jääneet vähän ulkopuolelle? Kaikkia muita aloja edustettiin opiskelijakunnan toiminnassa ja alojen omia tapahtumia järjestettiin paljon. Joten miksipä ei perustettaisi meille omaa yhteisöä!

 

Voitit vuoden 2022 matkailun alumni palkinnon 2022.

Miltä se tuntui?

 

Tämä teki niin onnelliseksi!

Minut palkittiin vielä PoReston 5-vuotisjuhlassa oman oppariohjaajani toimesta, joten olihan se upeeta!

 

Olet itse ollut mukana Resto-kilpailussa kilpailijana vuonna 2019. Mikä sai sinut lähtemään siihen mukaan? Minkälainen kokemus se oli sinulle? Onko sinulla antaa jotakin vinkkejä tai onko jotain terveisiä tuleville Resto-kisan kilpailijoille?

 

Olin kuullut ensimmäisenä vuotenani tuutoreiltani heidän kilpailleen Resto-kisoissa ja heidän vuotenaan kilpailutehtäviä painottui todella paljon ravintola-alalle, josta taas itseltäni löytyi kokemusta. Koska olen aika tekevää sorttia, ja mielelläni myös kaikessa mukana, niin päätin jäädä opettajien jonkinlaiseen suosioon ja saada kutsun kisajoukkueeseen seuraavana vuonna. Ja kun se kutsu tuli, en siitä kieltäytynyt! 😃

 

Kokemuksena Resto-kisat oli todella hauska ja opettavainen! Ennakkotehtäviä tehtiin luentojen jälkeen iltamyöhään, kunnes kampuksella lähti hälytykset päälle. Kisoissa itsessään ei otettu stressiä oikein mistään (paitsi aamun liian aikasista herätyksistä) ja päätettiin, että meillä ei ole suurempia tavoitteita ja ollaan tultu verkostoitumaan. Alkuun sitä tehtäviä tehdessä mietti, että ollaanko lainkaan oikeilla jäljillä, mutta ilmeisesti oltiin, kun sijotuttiin!

 

Vinkeiksi sanon kilpailijoille, älkää stressatko turhia! Tuokaa omaa persoonallisuuttanne esiin tehtävissä ja luottakaa siihen omaan tekemiseenne! Verkostoitukaa mahdollisimman paljon ja pitäkää hauskaa ❤

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *