RESTO

Vuoden 2022 RESTO-tietotaitokilpailut järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimesta 16.3.-17.3.2022 ja RESTO22-kisojen teemana on ”Aallon Harjalla”.

 

Aalto voidaan tulkita eri tavoin veden elementistä kuuluisaan suomalaisarkkitehtiin. Symbolina aalto kuvastaa jatkuvaa ja dynaamista liikettä, mikä voidaan rinnastaa myös oppimiseen ja menestymiseen. Harva saavuttaa aallon harjan eli suunnannäyttäjän roolin yksin, vaan tähän tarvitaan monen erilaisen osaajan panosta ja näkökulmaa. RESTO-kisoissa yhteisöllisyys ja osaamisen jakaminen on suuressa roolissa, ja monet odottavat tapahtumaa myös osaltaan sen vuoksi, että pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin sekä kohtaamaan vanhoja tuttuja. Yhteisöllisyys ja ammattiylpeyden vahvistaminen ovat myös RESTO-kisojen ytimessä.

 

Aallon harjalla omaksut suunnannäyttäjän roolin, tasapainotellen muuttuvien aallon korkeuksien kanssa ja ennakoiden tulevia harjoja, sekä olet edelläkävijä sekä suunnannäyttäjä. Aallonharja tarkoittaa kuvainnollisesti huippua, kohokohtaa. Aaltojen huipulta näkee horisontin ja tulevaisuuden. Aallonharjaa käytetään usein kuvaamaan myös menestyksen huippua. Sinne pääseminen ja siellä pysyminen tarkoittaa kovaa työtä, jatkuvaa oppimista ja kykyä adaptoida oma osaaminen aina uudelleen ja uudelleen.

 

Teema kuvastaa myös tapahtumakaupunkia Jyväskylää. Keskellä kaupunkia komeilee upea Jyväsjärvi. Jyväsjärveä ympäröi Suomen kauneimmaksi lenkkireitiksi kuvattu rantaraitti, joka kiertää koko järven ympäri. Järvimaisemista ja veden liikkeistä pääsee Jyväskylässä nauttimaan moniaistisesti.